Plugg plugg plugg...

Just nu är det mycket...fokus!! Hinner tyvärr inte skriva något roligare :)

Ett mål, en dröm, en verklighet!

Känslor, perspektiv och intryck

Hej fredag! Trött på Let's dance, skippar Let's dance. Väljer istället Fredrik Skavlan!! Spelar ingen roll vem han bjuder in för han lyckas alltid ändå, grym é han!

Dagen har varit mycket givande med mycket intryck på en och samma gång, fick spendera fem timmar på sjukhuset och gå brevid sötaste sjuksköterskan Susanne som tog hand om mig på bästa möjliga sätt. Fick på mig namnskyltningen och vita kläder - "här kommer student sjuksköterskan Louise som inte har någon slags erfarenhet" haha, men det kändes spännande, häftigt och overkligt! Och jag trivdes som fisken i vattnet bland patienterna, läkarna och sjuksköterskorna runt omkring! Väldigt nöjd och tacksam över dagen. Det har gett mig lite mer kött på benen och vilket kommer hjälpa mig  vidare i mina studier. Dagen fortsatte hemma hos min mentor Maj-Britt 90 år, skön lite prick! Jag frågade om vi skulle ta en shoppingtur nästa gång vi sågs, helt plötsligt lös hon upp med världens leende! :) Ska bli kul att lära känna henne.

Grattis!

Hejsan svejsan!
Började dagen med en presentation inför för halva klassen som gick förvånadsvärt bra! Vi fick bäst respons/feedback från lärararna vilket kändes så skööönt!!! Åt lunch med tjejerna sen vandrade vi vidare till bibblan för att plugga. Duktiga och flitiga?! Ehhh ja! Imorgon ska jag få gå med en halv dag på sjukhuset vilket ska bli sååååå spännande och sen resten av dagen ska jag få träffa min mentor, som antigen kommer vara en "tant" eller en "gubbe". Syftet med det är att träffa en äldre person som har fått mycket vård och omsorg, där man ska sitta och diskutera, fika, ta promenader osv...en ny vän förhoppningsvis :)

Ikväll blir det födelsedagsmiddag för Cicci!!! GRATTIS TJEJEN! (Det är såhär vi sitter vi och pluggar i Kalmar, not!)

stressssss....

Nu börjar stressen krypa fram så smått här känner jag. Det är sjukt mycket att läsa och det känns som jag förstår hälften av det jag läser. Fortfarande alldeles för filosofisk att det nästan känns lite hopplöst att försöka förstå vad de menar....men jag kämpar på! Japp det va nog allt för denna gången (även om det finns mkt annat roligt att tillägga) nu är det läsning som gäller!


En mysig söndag på Öland! :)

:)


Världens sötaste mormor!! - ''spännande att se om adressen hittar dig!" och det gjorde den, TACK!!! :)

Et si c'était vrai?

Slappe söndag

Älskar söndagar!! Det är en sådan dag då man får göra precis vad man vill, vad man känner för just då... love it! Idag vaknade jag kl 12 satte på tv.n och tittade på vem vet mest, somnade om lite och bara mös. Åt frulle i sängen och unnade mig ett kexchoklad :) När klockan blev 15 kände jag mig en aning rastlös så då bestämde jag och Cicci oss för att ta en promenad ner till Kalmar slott. Slottet är så underbart fint!!! Verkligen ääälskar det! Hade man fått gifta sig där hade jag nog valt att göra det just där ;) Vi gick sedan hem till Cicci för lite chai-te och sen kom Denise och mötte upp oss för att gå vidare till Pizzerian! Gott gottigottgott! Sen stack jag hem och tittade på Solsidan, den serien får man bara inte missa!! :) Igår hade vi en underbar kväll/natt med mkt dans och galenskaper! Härligt tjejer!

Nu är frågan om jag ska öppna kexchoklad nummer 2..är såååå sugen, kexchoklad är det bästa som finns!!! Som sagt, det är söndag, så det får jag!
Nu kallar sängen för lite tv-tittande! Hej hopp!





The Human Body

Sitta och reflektera över filosofiska begrepp känns inte riktigt min grej, (vems grej är det i och för sig) det känns lite knepigt att relatera vissa teorier till verkligheten. Flumma på kan man ju alltid göra men blir det verkligen relevant kunskap då? Lär mig förvisso en del på reflektionseminarie och får perspektiv över saker och ting. Önska ändå jag hade jobbat mer inom vården så jag hade något att jämföra med, aja det är bara att försöka bli lite djupare och ha fantasi så blir det säkert bra :) Nästa kurs handlar och anatomi och fysiologi, ska bli spännande men blir säkert mycket lära-in-plugg och tenta-fokus stress!

Ikväll blir det middag hemma hos Cicci med tre andra härliga pinglor! Ska bli intressant och se vad melodifestivalen  har att komma med i år...

Denna fick jag av mamma när hon fick reda på att jag hade kommit in på sjuksköterska, först va jag lite skeptisk till den men insåg ganska snabbt att den kan vara till stor hjälp till mina kommande studier! Så TACK mamma :)

Denise Vs Göran

Bonjour mesdames et messieurs!

Sitter och läser en urtråkig bok som handlar om Hälsa och Vårdande, den är definitivt inte lättläst så det tar sin lilla tid. Tänkte att det va roligare att sitta och skriva ett inlägg :)

Igår va jag på förfest hos tjejkompisen Cecilia ''Cicci'' vilket spårade ut ganska rejält i slutet, jag kunde verkligen inte sluta skratta och tårarna bara rann, eller sprutade gjorde dem nog.. Denise ''Diddi''  skulle nämligen härma Göran som är vår bibliotikarie-snubbe, hon härmade honom så himla bra att det blev läskigt!! HAHA. UNDERBART DIDDI!! :) (Jag har spelat in hela sketchen och idag skrattar jag nog minst lika mycket) Kvällen slutade med att tjejerna satte sig på Max och jag vandrade hem! kul hade vi iallafall :D
Hostan och förskylningen vill inte släppa taget, så idag blir det (effektiv?) läsning i mitt lilla kryp in.

Cecilia


Denise




Freedom and Justice

Ni följde min resa som volontär i Ghana och nu får ni följa mig som sjuksköterska student i Kalmar.

RSS 2.0