Nkinga

Efter en lâng och läskig bussresa är vi nu pâ plats i Nkinga och här ska vi stanna i fem veckor och praktisera. Nkinga är en liten by men nâgra fâ invânare och närmsta staden ligger 50 km bort. Efter 14h var vi iallafall framme och överraskades av god mat som bestod av ris, biff och fruktsallad. Vi slängde i oss maten och somnade lika fort som i la oss i vâra sängar.
 
Imorse hade vi satt klockan pâ 06:00 men igen av oss hade orken att stiga upp, vi var rent ut sagt utmattade efter allt resande sâ vi somnade om och det var verkligen vad vi behövde. Vi bor i ett mysigt guesthouse som bestâr av ett badrum (med riktig toalett!), kök, tvâ sovrum och ett vardagsrum. Vâr husmor Mary lagar mat och tvättar ât oss. Idag har vi mest strosat runt i byn och presenterat oss pâ sjukhuset och imorgon börjar äventyret pâ riktigt! Kl 08:00 imorgonbitti är det dags för första praktikdagen!!
 
Vi har tillgâng till internet här hemma men det tar väääldigt lâng tid att ta sig in. Jag âterkommer inom kort och berättar hur det gâr för oss här pâ sjukhuset. Det är varmt och klibbigt men vi njuter som bara den. Tydligen ska det vara den varmaste mânaden nu. 
 


Kommentarer
Anna Bolin

Hej Söt.

Vad kul det ska bli att följa med dig på detta stora äventyr. Vad fina bilder det blir med kameran. Va rädd om dig så hörs vi snart. Älskar dig=)
Anna

2012-11-19 @ 22:18:17
mamma

Det verkar som du valt rätt att du trivs och att du återigen kommer få uppleva en massa spännande saker!
Vi är nog lika spända som du här i kalla Skåne!

2012-11-22 @ 07:05:21
Birgit och Göran Sundelöf

Hej Lollo
Vi har just läst ditt inägg från första dagen på sjukhuset. Du kommer att klara det och du kommer att kunna känna att du redan som sjuksköterskeelev kommer att kunna göra skillnad för andra människor. Andra kanske inte ens gör det under hela sitt liv. Vi ringde dig direkt på ditt nya mobilnummer men inget svar, vi försöker framåt kvällen igen,jag tror inte att det är större tidsskillnad.
Ärligt Lollo, skriv så mycket du hinner och kan på din blogg så att du minns,du har utvecklats fantastiskt att kunna berätta, det blir nog en bok från Afrika om några år. Vi följer din blogg med spänning
Mormor och Tofaj

2012-11-23 @ 09:04:06
Mapenzi_zlatan

Är det verkligen den varmaste månaden? Usch,drick mkt vatten! Skönt med en riktig toalett iaf. Bilden påminner mig så om ghana. Precis kommit hem från en PSG match där Zlatan gjorde 2 mål och 2 assist! Han är gudsförklarad här i Frankrike och har redan nämnts 50000 ggr i fransk media sen i september!!
Saknar dig, ska läsa ditt andra inlägg nu. Kan man inte prenumerera på din blogg så att man blir uppdaterad per mail??
:)

2012-11-24 @ 20:46:02


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Freedom and Justice

Ni följde min resa som volontär i Ghana och nu får ni följa mig som sjuksköterska student i Kalmar.

RSS 2.0